-
Omuz Ağrısı Kendiliğinden Geçmez
Omuz Ağrısı Fizik tedavi polikliniğine en mutsuz gelen hastalardır omuz ağrılı hastalar. Sinsice başlar ve hastada hep geçecekmiş izlenimi bırakır. İlk başta hareketle ağrırken her geçen gün hareketleri biraz daha kısıtlar. Hasta en sonunda elini başına götüremez, arkasına çeviremez halde bize gelir. En yakını bir ayı en çoğu altı ayı bulur, artık donuk omuz dediğimiz tablo oluşmuştur. Yani omuz hareketi yarı yarıya kısıtlıdır artık. Daha da kötüsü hastayı gece de uyutmayan bir ağrıya dönüşür. Ne yapacağız? Özellikle tablonun zamanla ilgisini belirttim ki, bu kadar beklememek tedavi başarısını etkiliyor. Medikal tedavi yanında, normal Fizik tedavi (TENS, Coldpack, US v.b.) ekipmanları ile tedavi olabilirken, kısıtlılıkta bir fizyoterapistle çalışma, bazen çok ağrılı germe…
-
Donuk Omuz – Adheziv Kapsulit
Donuk Omuz Nedir? Donuk Omuz uzun süre içinde yavaş yavaş gelişen, omuzun tüm hareketlerinin kısıtlandığı ağrılı bir durumdur. Kolun yana öne açılışı yanında özellikle içe dışa çevirme hareketleri de çok etkilenir. Bu durumun gelişmesinin en önemli nedeni, omuzda herhangi başka bir kökenli ağrı nedeniyle, omuz hareketlerini uzun süre bilinçli kısıtlamaktır.
-
Kök Hücre Tedavisi
Kök hücreler, organların farklılaştığı embriyo (anne rahmi) döneminden beri vücudumuzda bulunan ana hücrelerdir. Aslında vücudumuzda bulunan tüm hücrelere dönüşme potansiyelleri vardır. Yetişkin dönemde ise vücudun bazı bölgelerinde daha yoğun bulunurlar. Bu bölgeler daha çok üretimin çok olduğu, yeni hücre oluşturma kapasitesinin yüksek olduğu dokulardır; kemik iliği ve yağ dokusu gibi.
-
Tendon Nedir?
Tendon Nedir? Tendon, ağırlıkla Tip-1 kollajen içeren bir bağ dokusu oluşumudur. Daha çok kasların kemiğe tutunma bölgesinde, kas dokusunun değişimiyle oluşur ve hareket için bir kol görevi görür. Ayrıca eklem içlerinde, omurga, kaburga gibi kemiklerin arasındaki bağlar da bu yapıya benzerdir ve koruma, kemik iskelet yapıya destek gibi görevleri vardır. Kasın bulunduğu yere göre oluşan hareket çeşidi kaynaklı farklı isimleri olsa da (fleksör tendon, ekstansör tendon gibi), aslında yapısal bir farklılık yoktur.